استان چهارمحال و بختياري با دارا بودن توليد ساليانه ۵۰ هزار تن انگور، ظرفيت خوبي را در خود ايجاد کرده است، ظرفيتي که نيازمند نگاه صحيحي است تا با توسعه صنايع فرآوري بتوان از آن بيشتر استفاده کرد.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از خبرگزاري تسنيم، استان چهارمحال و بختياري داراي باغات زيادي از انگور است که اشتغال و درآمدزايي هم به دنبال دارد اما طبق گفته رئيس جهاد کشاورزي اين استان، بيش از 90 درصد انگورهاي استان عسگري است و به دليل آب و هواي معتدل در استان چهارمحال و بختياري ديررس هستند.
ديررس بودن اين انگورها موجب عرضه آن از استاني مثل فارس ميشود و پس از رسيدن انگورهاي استان چهارمحال و بختياري تب و تاب خريد آن به پايان رسيده است و ديگر قيمتها مثل قبل بالا نيست که اين موجب درآمد کم باغداران اين استان از انگور ميشود.
با اين اوضاع توسعه صنايع فرآوري و تبديلي محصولات باغي در استان چهارمحال و بختياري يک ضرورت است چرا که موجب افزايش درآمد کشاورزان و اشتغال بيشتر ميشود.
50 هزار تن انگور سالانه در استان توليد ميشود
عطاءالله ابراهيمي رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري امروز در جمع خبرنگاران در برداشت انگور از باغات استان، اظهار داشت: در حال حاضر 4 هزار و 200 هکتار سطح انگور زير کشت به شکل آبي و 200 هکتار اراضي انگور زير کشت ديم در استان چهارمحال و بختياري وجود دارد.
وي با اشاره به ميزان متوسط توليد سالانه انگور در استان چهارمحال و بختياري، گفت: ميزان متوسط سالانه توليد انگور در اين استان 50 هزار تن است که عمدتا به شکل تازهخوري مورد مصرف قرار ميگيرد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان چهارمحال و بختياري با اشاره به مشکلات استان در زمينه باغات انگور، بيان داشت: معمولا رقم انگور عسگري 95 درصد از انگور استان را تشکيل ميدهد که دير رس است و معمولا در شهريورماه ثمر ميدهد و اين موضوع موجب نرسيدن در زمان مناسب مصرف ميشود.
فقط 10 درصد انگور استان فرآوري ميشود
ابراهيمي ادامه داد: به همين دليل يکي از برنامهها اصلاح و احياي اين باغات است، علاوه بر اينکه تغيير رقم به شکل اقتصادي در دستور کار است، بحث افراشته کردن و اجراي طرح فراز انگور را در دست اقدام داريم.
وي گفت: تقريبا ميتوان گفت از اين 50 هزار تن توليد انگور حدود 5 هزارتن آن، يعني 10 درصد فراوري ميشود اما برنامه اين است که با توسعه صنايع جانبي کشاورزي بتوان فراوري را توسعه داد و ارزش افزوده به همراه داشت.
ابراهيمي خاطرنشان کرد: ديگر برنامه توسعه باغات در اراضي شيبدار است که گونه انگور ميتواند براي اين موضوع يکي از ارقام اقتصادي و مناسب براي بحث حفاظت خاک باشد،اميد است اين برنامهها تحولي در بخش انگور و فراوري آن در سطح استان ايجاد کند.
4400 هکتار سطح زير کشت انگور استان
ابراهيم شيراني، مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان نيز در ادامه اظهار داشت: سطح زير کشت تاکستانهاي استان چهارمحال و بختياري زير کشت آبي نزديک به 4 هزار و 200 هکتار و همچنين زير کشت ديم هم نزديک به 200 هکتار است.
شيراني بيان داشت: رقمهايي که در کشت ديم در حال توسعه است، رقمهاي مختلفي مثل رقمهاي انگور رشه است که در استان مناسب هستند و از استان فارس به صورت پايلوت در استان وارد شده است.
مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان با اشاره به اينکه انگور به صورت تازه خوري در استان چهارمحال و بختياري در حال مصرف است، گفت: متوسط برداشت در سطح استان نزديک به دوازده تن است اما عمده محصول انگور استان در شهرستان کيار است که تقريبا دو برابر توليد عملکرد استاني است.
شيراني در پايان خاطرنشان کرد: مقدار توليدي که مازاد است توسط خود کشاورزان و باغداران استان چهارمحال و بختياري به شکل تبديلي يعني محصول شيرهانگور و کشمش استفاده ميشود.
انتهاي پيام/7540/ش